فایل تكنيك هاي ترميم فاجعه ها در سيستم هاي پايگاه داده
دانلود پروژه بررسي تكنيك هاي ترميم فاجعه ها در سيستم هاي پايگاه داده
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد
این فایل در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد
توضیحات:
گسترش استفاده از كامپيوتر باعث نفوذ كاربرد كامپيوتر در جنبه هاي مختلف زندگي انسان از جمله جنبه هاي حياتي مانند كنترل ترافيك هوايي ، كنترل خودكار خطوط دريايي ، مديريت نقطه فروش و حتي سرويس فروش بليط سينما شده است. داده هاي ذخيره شده در سيستم هاي كامپيوتري با ارزش ترين دارايي يك شركت است كه بايد به هر قيمت از آن محافظت كنند.
تكنيك هاي تحمل خطا براي افزايش قابليت در دسترس بودن سيستم و كاهش خرابي هاي ناشي از بروز خطا در اجزا گسترش يافتند.[3] داده هاي حياتي درون حافظه پايدار ذخيره شده و كپي هاي اضافي براي ذخيره در حافظه هاي پايدار تهيه مي شوند اين روش ها مناسب است ولي در برابر رخ دادن يك حادثه ممكن است نا كارآمد باشد . از جمله اين حوادث مي توان به زلزله سال 1906 در سان فرانسيسكو اشاره كرد كه بيش از نيمي از شهر را ويران كرد .
رويه هاي وسيع تهيه پشتيبان براي محافظت داده ها در مقابل بروز يك حادثه گسترش يافتند كه از جمله آنها مي توان به رويه هاي تهيه پشتيبان به صورت پدر بزرگ – پدر – فرزند، تكنيكهاي رويدادنگاري افزايشي و متد نسخهبرداري تصوير دادهها اشاره كرد.[3] به علاوه، براي نگهداري در برابر از دست رفتن داده، سيستم بايد بتواند سرويس عادي خود را پس رخ دادن حادثه ارائه كند. بنابراين همراه با داده سخت افزار كامپيوتر نيز بايد جايگزين شوند.
تعريف ترميم
پايگاهدادهها بالقوه در معرض آسيب است. انواع نقص (عيب) و در نتيجه خرابي ممكن است در پايگاهدادهها بروز كند. سيستم مديريت پايگاهدادهها بايد بتواند, در صورت بروز خرابي, پايگاهدادهها را ترميم و آسيبها و خسارات وارده بر آن را جبران كند. به عبارت ديگر ميتوان بروز خرابي در سيستم را ناشي از بروز اشتباه در سيستم دانست كه خود اشتباه ناشي از ايجاد نقص در سيستم است.[2]
به عبارت ساده ترميم يعني بازگرداندن پايگاهدادهها به وضع سازگاري كه درست قبل از بروز خرابي داشت. به بيان ديگر به آخرين وضع سازگار, به گونهاي كه اثري از خرابي در آن نباشد.
سلسه مراتب خطا
خطاها انواع مختلفي داشته و در منابع مختلف دستهبنديهاي متفاوتي براي آنها معرفي شده است.
از جمله ميتوان خرابيها را به دو دسته عمده خرابي سيستمي و خرابي رسانهاي تقسيم كرد. خرابي سيستمي سبب ميشود تا حداقل يك و معمولاً تمام تراكنشهاي در حال اجرا در سيستم آسيب ببينند ولي دادههاي ذخيره شده در حافظه جانبي دچار خرابي نميشوند. مثل خرابي ناشي از قطع جريان برق. برعكس خرابيهاي رسانهاي سبب ايجاد خرابي در تمام يا قسمتي از دادههاي ذخيره شده در حافظه مانا ميشود و حداقل روي آن دسته از تراكنشهايي كه در حال استفاده از دادهها هستند تأثير ميگذارد.
بر اساس شدت سختي خطا از كم به زياد خطاها به چند دسته تقسيم مي شوند : زودگذر، Crash، رسانهاي، محلي، اپراتور و خطا هاي بدخواه.[2]
خطاهاي گذرا آنهايي هستند كه موجب از دست رفتن پيغام ها در سيستم هاي مبتني بر شبكه ميشوند . پروتكلها در لايه داده، لايه شبكه و لايه كاربرد ميتواننند براي رفع و كنترل اين گونه خطاها طراحي شوند.
در هنگام رخ دادن يك خطا ي Crash تمام محتويات حافظه و نيز حالات برنامه موجود در پردازنده از بين ميروند. مكانيسم هاي استاندارد ترميم Crash مانند عمل نقطهوارسي روي يك حافظه پايدار ميتوانند براي مديريت اين مساله اتخاذ شوند.
خطاهاي رسانهاي به نقص داده در روشهاي حافظه ماندگار مربوط مي شوند. براي مقابله با خطاهاي رسانهاي نسخه هاي پشتبان داده وابسته به موقعيت و فرصت بايد تهيه شود. اين رويههاي توليد پشتيبان ممكن است دستي يا خودكار باشند. ممكن است روي نوارها، ديسك ها و يا كارتريجها ذخيره شوند. واحد پشتيبانگيري ممكن است يك نسخهبرداري كامل پايگاه داده يا يك ركورد ثبت ساده باشد. پس از رخ دادن يك خطاي رسانهاي نسخههاي پشتيبان بايد براي ترميم دادههاي از دسترفته بازيابي شوند.
خطاهاي سايت يا محلي تمام پردازنده هاي موجود در يك محل را تحت تاثير قرار ميدهند. اين نوع خطاها ممكن است يك مجموعه از ايستگاههاي كاري در يك اتاق يا يك مجموعه در يك ساختمان را تحت تاثير قرار دهند.[2] از آنجايي كه اين خطاها ماشينهايي در محدوده بزرگي را تحت تاثير قرار ميدهند اين خطا ها ميتوانند اولين نوع خطاهايي باشند كه به حادثه يا فاجعه مشهور ميباشند. طرحها و تسهيلات موجود ترميم فاجعه ميتوانند براي تحمل خطاهاي سايت طراحي شوند. دادهها در حافظههاي پايدار و كارتريجهاي پشتيبان ممكن است جبران ناپذير باشند. جداسازي جغرافيايي سخت افزارهاي اضافي و دادهها مي تواند به ترميم اين گونه از حوادث كمك كند.
اعمال بشر باعث لايه بعدي از حوادث مي شوند. به عنوان مثال ممكن است شخصي به صورت تصادفي نسخههاي جاري و پشتيبان را با هم اشتباه كرده و آخرين نتيجه نوشته شده را دوباره بنويسد. بر عكس خطاهاي محلي، مشخص كردن محدوده خطاهاي اپراتور و تشخيص دادههاي خوب از دادههاي بد كار ساده اي نميباشد. رويه هاي ترميم معمولاً وقتگير هستند. خطاهاي اپراتور را ميتوان بوسيله محدودسازي اختيارات كاربرهاي كم تجربه و تهيه حافظههاي پشتيبان كافي به حداقل رساند.[1]
دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته کامپیوتر و IT (آموزش_و_پژوهش)
تعداد مشاهده: 3802 مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.doc
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 19
حجم فایل:144 کیلوبایت